overgang code oranje Heilig Hartschool

Beste ouder(s),

Na de herfstvakantie gaat onze school over in code oranje.  De wijziging van de kleurcode heeft een wijziging in maatregelen en richtlijnen als gevolg.

 • De eerste schooldag na de herfstvakantie is donderdag 12 november 2020. Er is géén opvang voorzien op maandag 9 en dinsdag 10 november. Woensdag 11 november is een wettelijke feestdag.
 • De eetzaal blijft open voor broodeters en warme maaltijden.
 • We vragen uitdrukkelijk om de klassen niet binnen te gaan om de kinderen te brengen of op te halen.  Enkel de speelplaats is nog toegankelijk.
 • De mondmaskerplicht op het schooldomein blijft geldig.
 • Blijf niet napraten op de speelplaats of aan de schoolingangen.  We proberen groepen te vermijden.

Hoe breng je je kind?

 • Zet je kind voor 8.10u af op de speelplaats of in de eetzaal.  Na 8.10u kan dit aan de klasdeur.
 • Ga de klas niet binnen.
 • Indien er reeds een ouder aan de klasdeur staat, wacht vanop een afstand.
 • Blijf niet aan de schoolingang of op het schooldomein napraten met andere ouders.

Hoe haal je je kind op?

 • Vanaf 15.50u en op woensdag vanaf 11.40u kun je je kind afhalen aan de klasdeur of op de speelplaats.
 • Hou tijdens het wachten afstand en blijf niet napraten met andere ouders of leerkrachten. Het is wenselijk dat slechts één persoon het kind brengt en/of ophaalt. Kom niet te vroeg en ga na het ophalen van je kind zo snel mogelijk naar huis. Op deze manier willen we de risico’s blijven beperken.

Contact met de school en oudercontacten.

In code oranje is de school niet toegankelijk voor ouders. Zolang code oranje van kracht is, zullen oudercontacten en oudergesprekken enkel digitaal kunnen doorgaan. In een uitzonderlijke situatie kan een gesprek afgesproken worden. Aarzel niet om telefonisch of via mail contact op te nemen bij vragen of bezorgdheden.

Voorlopig heeft de school nog weinig te maken gehad met besmettingen.  Wij hopen als team dat dit zo blijft.  Daarom vragen wij jullie medewerking in het opvolgen van de afspraken.

Samenwerking met het CLB in functie van corona.

De voorbije weken werkten we reeds nauw samen met het CLB. Bij een melding van een positieve coronatest van kinderen of personeel, volgen we samen met het CLB en de arbeidsgeneesheer de situatie op. Een besmetting wordt door de school dadelijk aan de schoolarts van het CLB gerapporteerd zodat de contacttracing in gang wordt gezet om clusterbesmettingen op te sporen en zoveel mogelijk in te dijken. Indien nodig zal de schoolarts een quarantaine opleggen aan een klas, leerjaar of leeftijdsgroep.

In samenspraak met het CLB bezorgen we jullie de op te volgen instructies.

Er zijn 3 verschillende brieven waarvan de inhoud zal verschillen in functie van een mogelijke besmetting:

 • algemene brief
 • brief laag risico
 • brief hoog risico

Indien jullie een brief krijgen, vragen we met aandrang om de inhoud van deze brieven goed te lezen en de erin vermelde adviezen, verstrekt door het CLB, op te volgen.

Mochten er, na het doornemen van de brief, toch nog bezorgdheden of vragen zijn, kun je je steeds richten tot het CLB of de directeur info@sint-andreas-brugge.be.

Heb vertrouwen. We blijven alles van nabij opvolgen en monitoren.

We wensen jullie veel positieve energie toe bij de zoveelste aanpassing. Samen geraken we zeker verder in deze bijzondere tijden.

Onder voorbehoud van de evolutie van de pandemie zien we alle kinderen graag gezond terug op donderdag 12 november.

directeur Martine