Start van het tweede trimester

Beste ouder(s),

We wandelen een nieuw jaar binnen. 2021 zal helemaal in het teken van hoop, gezondheid, familie en vrienden komen te staan. Ik hoop dat ‘hartelijk samen’ opnieuw een tastbaar woord mag worden zoals in de ‘goede oude tijd’.

Alvast hartelijk dank om ook bij de start van dit nieuwe trimester jullie verder aan de coronamaatregelen te houden. Opnieuw streven we met ons schoolteam ernaar om onze school veilig open te kunnen houden voor alle kinderen tot aan de volgende vakantie.

De reisregels werden aangescherpt om de mogelijke verspreiding van nieuwe varianten van het virus tegen te gaan. Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden beschouwd als hoog risicocontact. Zij moeten zich onmiddellijk na hun terugkeer laten testen en 7 dagen na hun aankomst een tweede test ondergaan. In afwachting van een negatief testresultaat van de tweede test gaan ze in quarantaine. Deze regel geldt ook voor schoolgaande kinderen.

Hoe beter de regels worden opgevolgd, hoe beter voor de samenleving en dus ook voor onze schoolgaande kinderen. Het zou een gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen tot de school toe te laten.
Leerlingen die ondanks reizen naar een rode zone toch naar school komen, worden in een afzonderlijk lokaal gehouden om door hun ouders terug te worden opgehaald.

Wij rekenen graag verder op jullie warme samenwerking in deze buitengewone tijden.

Elk van jullie wens ik een veilig en gezond nieuw jaar toe en dat we elkaar hopelijk weer dichter bij elkaar mogen ontmoeten in 2021.

Vriendelijke groet
directeur Martine