toekomstmaker / persbericht

Leerlingen vijfde leerjaar Sint-Andreasinstituut maken eigen Toekomstmaker-film

Geschreven op 26 november 2020 door Mario De Wilde

In het vijfde leerjaar van het Sint-Andreasinstituut, Garenmarkt 8 te Brugge begrijpen de leerlingen straks wat toekomstmakers zijn. Het project van 11.11.11 i.s.m. JEF (Jeugdfilm en media) werd vorige week opgestart in de klas van meester Bert Declerck en juf Karin Robert. “Binnen het project staat actief burgerschap centraal”, zegt meester Bert.

De leerlingen worden door het project geprikkeld om na te denken over hun eigen toekomst. Ze maken kennis met concrete voorbeelden van toekomstmakers/changemakers wereldwijd. Via de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, die ze via spel en quiz leren kennen, ontdekken ze wat zij zelf willen veranderen in de wereld. Leerlingen leren ook hoe overtuigende boodschappen in beeld worden gebracht en maakten vandaag in groepjes een toekomstmaker-filmpje met behulp van de mobiele filmstudio van JEF.

De leerlingen werden begeleid door Nina Van Belle, Maî Callon en de eigen klasleerkracht. Op dinsdagnamiddag 2 februari 2021 is er een online toonmoment en een feestelijks afsluiter op het JEF filmfestival 2021. Deze sensibiliserende activiteit in de Sint-Andreasschool werd mede mogelijk gemaakt door de subsidiëring van dienst noord-zuid Stad Brugge. “De leerlingen waren heel enthousiast over de online lessen in de klas en de projectdag vandaag waarop ze heel wat leerden en ervaarden i.v.m. film en media.  Ook de sociale vaardigheden en inhoud van het project zijn een grote meerwaarde”, zegt juf Karin Robert. Proficiat alvast aan leerkrachten en leerlingen.