update corona

Beste ouder(s),

Vooral hoopvol zijn we met ons allen aan het tweede trimester van dit bijzonder schooljaar gestart. En we vertoeven nog wel eventjes in deze vreemde tijden. Heel wat vragen blijven onbeantwoord en het blijft koffiedik kijken naar wat de toekomst ons zal brengen. Wel zijn er ondertussen twee zaken duidelijk geworden.

  • De krokusvakantie voor de basisschool wordt niet aangepast. De krokusvakantie is van maandag 15 februari tot en met vrijdag 19 februari. Let wel: Op vrijdag 12 februari is er pedagogische studiedag.  Dit betekent concreet dat onze kleuters en lagere schoolkinderen vakantie hebben van vrijdag 12 februari tot en met vrijdag 19 februari.
  • Daarnaast komt er een mondmaskerplicht voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, indien er zich in het leerjaar een besmetting voordoet.
    Dit betekent dat alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar uit voorzorg een mondmasker moeten dragen zodra een leerling of leerkracht besmet is en in isolatie of in quarantaine moet.
    Concreet dragen deze leerlingen dan verplicht een mondmasker:
  • in de klas en op de speelplaats
  • voor een periode van 14 dagen na het laatste contact met de betrokken persoon

We blijven alle voorzorgsmaatregelen strikt toepassen om de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten en zijn ook dankbaar dat jullie die ook blijven toepassen en respecteren.

Samen met jullie, kijken wij uit naar leukere tijden en ondertussen is balans zoeken deze dagen de uitdaging voor ons allemaal.

Ik wens jullie verder goede moed toe en hoop dat we met z’n allen coronavirus vrij mogen blijven.

vriendelijke groet
directeur Martine