Organisatie

schoolstructuur

1 school, 2 afdelingen
jongste kleuters: Gentpoortstraat 1 8000 Brugge
oudste kleuters en lagere school: Jakobinessenstraat 4 8000 Brugge

De jongste kleuters verwelkomen we in de Heilig Hartschool in de Gentpoortstraat 1. We bieden de jongste kleuters vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar een warm ‘nest’ op deze unieke locatie. Een kleinschalige, warme omgeving waar ze alle kansen krijgen om te leren en te groeien.De groene speelplaats nodigt uit om te ontdekken en te ravotten. De klasjes eromheen laten hen thuiskomen in alle rust. We doen dit in samenwerking met basisschool de Frères.

De oudste kleuters vanaf 4 jaar tot 6 jaar zijn welkom in de Jakobinessenstraat 4. De inrichting van de klassen is flexibel, mobiel en prikkelarm. Via teamteaching stimuleren we het initiatief van de kleuters. Op deze manier ontwikkelen we hun zelfsturing en ondernemingszin. Hierdoor kunnen ze op een natuurlijke manier leren en ontdekken.

schooluren

08.15 u.   :  zachte landing
08.30 u.  :  start lessen
11.50 u.   : start middagpauze
13.00 u.  : start lessen
15.20 u.  : einde lessen

voor- en naschoolse

Voor- en na de lesuren voorziet de school betalende opvang. Deze gaat door op het schooldomein.

06.30 u.  : school opent
18.30 u.  : school sluit

Op maandag, dinsdag en donderdag
15.30 u. - 16.00 u. : studie L2-3
15.30 u. - 16.15 u. : studie L4-5-6

Op verschillende dagen voorziet de school naschoolse activiteiten. Hiervoor kunnen de kinderen intekenen aan het begin van het schooljaar of het begin van een trimester.
Tijdens de vakantiedagen zijn er themakampen voorzien in samenwerking met VZW de Speelkamer. Deze kampen gaan door in basisschool de Frères. https://www.paletbrugge.be/nl/opvang